ETC Groups Bitcoin ETP träffar 49 miljoner dollar som förvaltas under två månader

Etc Group sade på onsdagen att dess centralt rensade bitcoinbörshandlade produkt (ETP) har samlat upp till 49 miljoner dollar i förvaltade tillgångar sedan lanseringen den 18 juni 2020.

Kontraktet, känt som Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), spårar priset på BTC och är 100% fysiskt stött av cryptocurrency

Det började handla på Deutsche Börses Xetra elektroniska handelsmarknad i juni med en total kostnadsgrad på 2% – ett mått på fondens totala kostnad för investeraren.

Enligt Etc Group, ett London-baserat finansföretag, var Btce den mest omsatta icke-hävda tillgången på Xetras börshandlade sedelsegment i juli med en volym på mer än 67 miljoner dollar.

„Btce har varit populärt hos både erfarna kryptohandlare … liksom att locka till sig ett helt nytt samhälle av investerare som värderar dess välkända börshandlade och centralt rensade egenskaper“, säger Andre Voinea, direktör på Hanetf, i ett e-postmeddelande.

Hanetf är en EU-godkänd privat emittent av börshandlade fonder. Btce distribueras och marknadsförs på företagets plattform. Voinea lade till:

De godkända deltagarnas kaliber som stöder likviditet i Btce visar hur bitcoin har mognat till att bli en betydande och allvarlig institutionell tillgång. Genom att centralisera tidigare fragmenterad Bitcoin-likviditet på Xetra tar vi en tidtestad produktstruktur till en ny tillgångsklass tillsammans med samma reglerande skydd för att köpa annan noterad säkerhet.

En Btce motsvarar 0,001 bitcoin, minus avgifter, säger Etc Group, vilket tillåter innehavaren av varje enhet i derivatet ett fordran på en viss mängd bitcoin. Tillgången kan lösas in antingen i BTC eller kontant.

Företaget uppger att för varje enhet i ETP, „finns det bitcoin lagrat i reglerat, institutionellt kvalitetssäkert“ – identifierat som Bitgo Trust Company. Produkter som dessa är nyckeln till att introducera detaljhandelsinvesterare som kan vara riskaverse för bitcoin.

Keine Kommentare möglich.